İşletmenizin içinde bu kadar sorunla mücadele ederken, işletmeniz için doğru ve değer katacak çalışanları nasıl işe almayı başarabileceğinizi merak ediyorsunuzdur. İşte size doğru çalışanı işe almanızı sağlayabilmenin 6 yolu.
- Hangi rolleri doldurmanız gerektiğini belirleyin
İyi performans gösteren bir restoran ekibi oluşturmadan önce, hangi pozisyonlarda çalışana ihtiyacınız olduğunu tam tespit etmelisiniz.
İşletmenizin büyük olasılıkla bir yöneticiye, aşçı, garson, mutfak personeli ihtiyacı olacaktır. Ancak restoranınızın türüne ve boyutuna bağlı olarak barmen ya da kurye aramanız da gerekebilir.
Doldurmanız gereken pozisyonlara ek olarak, her birinden kaç taneye ihtiyacınız olduğunu hesaplamanız ve iş tanımlarını net bir şekilde belirlemeniz gerekecektir.
- İş tanımlarının listesi yapın
Bir iş tanımı listesi yaparsanız, ihtiyaçlarınızı çok daha iyi anlamış olursunuz. İş tanımlarının listesini yaparken rolün genel sorumluluklarını belirledikten sonra ayrıntıları tespit edin.
Bunu yapmak, rolün tam doğasını doğru bir şekilde yansıtarak işe alımlarınızı iyileştirecek, işe uygun nitelikli adayları çekmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca, en küçük göreve kadar kendilerinden ne beklendiğini bilen adayları işe alarak çalışan devir hızının azaltılmasına da yardımcı olacaktır.
- Yeni işe alım kanallarını deneyin
İşe alım sürecinin kaliteli adaylar bulmakla başladığını unutmayalım. Bazı adaylar kendi başlarına gelebilirken, doğru iş arayanları bulmak için yalnızca kapınıza bir iş ilanı koyarak güvenemezsiniz.
Vardiya yöneticisi mi arıyorsunuz? Neden rol için en deneyimli çalışanınızı düşünmüyorsunuz? Kuruluşunuz içinden çalışanları terfi ettirmek, açık rolleri doldurmanın ve bu süreçte personelinizi motive etmenin harika bir yoludur.
Büyüme fırsatları ve uzun vadeli kariyer beklentileri sağladığını anlarlarsa, çalışanların restoranınız için sadakati ve verimliliği artacaktır. Daha uzun süre çalışmaya devam etmeleri daha olası olacaktır.
- Gerçekçi bir iş önizlemesi sağlayın
Adaylarınız, role ilişkin tüm beklentilerinizi anladıklarını düşünebilir, ancak çoğu durumda, yeni işe alınan çalışanlar bu konuda sorun yaşayabilir.
Adaylara gerçekçi bir iş ön izlemesi sunarak, her başvuru sahibinin işin daha başlamadan neleri gerektirdiğinin tam olarak farkında olduğundan emin olabilir, umarız erken yıpranmayı ve çalışan devrini önleyebilirsiniz.
- Eğitim sağlayın
Restoran çalışanlarınızın sizinle uzun zaman çalışmasını istiyorsanız, ilk önce onlara yatırım yapmaya istekli olduğunuzu göstermeniz gerekir. Bunun büyük bir kısmını da yeterli eğitime ve yeni işe alımlara zaman ve kaynak ayırmakla sağlayabilirsiniz. İyi eğitimli çalışanların beklentilerinizi karşılama olasılığı daha yüksektir.
Yeni işe alınan bir kişi işi iyi yapabileceklerini hissetmiyorsa, çabucak hüsrana uğrayacak ve moralleri bozulacaktır. Eğitimin bir kısmı, yeni çalışanın kuruluşunuzla özdeşleşmeye ve ait olduklarını hissetmeye başlaması için sosyalleşmeyi de içermelidir.
- Sezonluk işe alımlara erken başlayın
İşe alım yaparken, mümkünse süreci önceden başlatın ve açık pozisyonları doldurmak ve doğru adayları bulmak için kendinize zaman tanıyın. Çalışanınızı bulmak için erken arayışa başlayarak işletmenize değer katacak doğru kişiyi seçme konusunda avantaj sağlayabilirsiniz. Böylece son dakikada oluşabilecek bir aksaklığın önüne geçebilirsiniz.
Özetlemek gerekirse; verimlilik, restoran işletmeniz için en iyi çalışanları işe alabilmenin anahtarı olsa da adayları hızlıca işe alma çabanız işletmenizin kalitesinin düşmesine sebep olabilir. Daha az acele ederek ilerleyen süreçte daha fazla hız kazanabilirsiniz.
İş görevleri analizi yoluyla en iyi ekip üyelerinde ne aradığınızı belirleyin, adayları değerlendirmek için temel becerileri belirleyin, yeni işe alım kanalları deneyin ve adayları yaratıcı bir şekilde kaynaklayın. Başvuru sürecinizi hızlandırın, gerçekçi iş ön izlemeleri sağlayın, hızlı bir şekilde işe başlayın ve iyi eğitim verin. İyi temeller attığınızda, restoranınız için birinci sınıf çalışanları işe almayı başaracaksınız.