Ataköy’ün gözdesi GELİK Restaurant, 52 yıllık yolculuğunu geride bırakıyor ve bu tarihi yolculukta restorana kurucudan toruna devreden bir yönetim ile Kuyu Kebabı’ndan Gelik Köfte’ye değin eşsiz lezzetler eşlik ediyor.
Gelik Restaurant binası bir zamanlar ünlü Çekoslovak kökenli Novhoty’lerin mülküydü. Bina Ataköy sahil yolu Kennedy Caddesi’nde yer alıyor. Novhoty’ler yaz aylarında Bakırköy sahilindeki bu köşkte otururlarmış. 1930’lu yıllarının sonlarına doğru, Novhoty’ler evden ayrılmışlar ve buraya Millî İstihbarat Teşkilâtı yerleşmiş.1940’lı yılların sonlarına kadar binayı İstihbarat Teşkilâtı kullanmış. Florya Köşkü’nün yapımından önce Atatürk‘e dinlenmesi için alınması düşünülmüş ancak vazgeçilmiş. Geçmişte deniz kıyısında, denize nazır bir bina olmasına karşın deniz 1960’lı yıllardan sonra doldurulmuş. Yapı 1972 senesinde et lokantası olarak hizmet vermeye başlamış.
Gelik Restaurant’ın kurucuları 1921 doğumlu Antalya Aksekili merhum iş adamı Ömer Duruk ve 1933 doğumlu, Karabük Eskipazar’lı aşçılık mesleğinden gelen merhum İbrahim Denizer.
1972 yılında hizmete açılan GELİK Restaurant’ın, özgün lezzetleriyle ve kaliteli dekorasyonuyla kendine has bir tarzı var. Kurulduğu günden bu yana özel lezzetler sunarak popülaritesini artıran restoran; Kuyu Kebap, Gelik Köfte, Gelik Pilav ve Gelik Künefe gibi spesiyal ürünleri ile bilinir.